Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Megáll a saját lábán

Lehet, hogy egyszer ő viszi majd legtöbbre a Kertész családból, hiszen már diplomás nő, aki a Közgazdasági Egyetemen végzett. Eredetileg a szüleivel él, de ki nem állhatja, hogy irányítani akarják. Hogy kitörjön a család szorításából, mindenféle munkát elvállal. Például ő a könyvelője a Rózsa Kávéházat üzemeltető Szilágyiaknak, de rajtuk kívül még 16 ügyfele van. Felelősségteljes, jövedelmét beosztja. Ma már telik albérletre. Testvéreivel, különösen Gézával, állandó nézeteltérése van. Mónika bátran kimondja véleményét. Ha valódi nőként kezelik, szinte elérzékenyül. Vőlegénye, Szilágyi Lóránt váratlan halála után nehezen talál magára, pedig sokan megfordulnak utána.

Életben:Farkasházi Réka

Becenév: Ré, Réci, Béka, Békus, Rékula
Horoszkóp: Oroszlán
Hobbi: kanaszta és egyéb (társas)játékok
Kedvenc háziállat: A kutyám, Tücsök (fekete törpeuszkár)
Kedvenc együttes, énekes: Sting, Manu Chao
Kedvenc autó: A piros kisautóm
Kedvenc szín: piros, fehér, fekete, lila, rózsaszín, kék függ helytől, időtől, hangulattól
Kedvenc film: Az élet szép, Kisvárosi ünnep, Picasso kalandjai
Kedvenc étel: Dijoni csirke, spenót, halászlé. Nem mindegy, ki főzi
Kedvenc sport: nézni szeretem: úszást, boxot, űzni az aerobikot és ha lehetne a lovaglást Farkasházi Réka Cegléden született. Édesapja művelődési menedzser, édesanyja pedig kozmetikus. Egy húga van.

-Az első filmszerepemet tizenhét évesen játszottam, Elek Judit Ébredés című filmjében. A gimnázium elvégzése után felvételt nyertem, a Gór Nagy Mária Színitanodába. Elsőévesként Csipkerózsikát játszottam a Fővárosi Nagycirkuszban, majd Erdőss Pál: Gyilkos kedv című filmjében alakítottam főszerepet. Szintén főszerepet kaptam: Finden Gábor rendezőszakos főiskolai hallgató, vizsgafilmjében.