Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Az igazság bajnoka A középső Berényi fiú a lelkiismeretesség híve. Hűséges, tisztességes, sportszerű. Talán ezért nem hajlandó éveken át a Berényi család közös vállalkozásában dolgozni. Berzenkedik a sötét, vagy annak tűnő ügyletektől. Ám amikor érdekei végképp megkövetelik, beszáll az üzletbe. Mivel tehetséges építész, van helye a csapatban. Ám beleszürkülve a szürke hivatalnok szerepébe, önálló tanácsadó cég szervezésébe fog.

Felesége Palotai (később Berényi) Zsuzsa, akivel még a nevelőintézetből ismerik egymást. Házasságuk alapvetően kiegyensúlyozott, bár három gyermekük közül csak kettő közös. A legkisebb, Andriska titokban fogant. Az ő édesapja Berényi Zoltán. Óriási balhé kerekedik, amikor mindez kiderül. Ám számára a családi béke mindenek előtt való, s megbocsát halott bátyjának csakúgy, mint feleségének.

Életben:R.Kárpáti Péter


Horoszkóp: Bika
Hobbi: számítógépezés
Kedvenc háziállat: kanadai csíkosmókus
Kedvenc együttes, énekes: LGT
Kedvenc szín: zöld
Kedvenc film: Vissza a jövőbe, Alien Trilogy

-1981-ben érettségiztem a győri Hild József Építőipari Szakközépiskolában, 1986-ban kaptam diplomámat a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A legkedvesebb színházi éveim Zalaegerszeghez kötnek. Ejátszhattam Liliomfit, Kőműves Kelement, Münchhausen bárót, Trisztánt, a Csirkefej és a Lovakat lelövik, ugye? főszerepét, az Equus Alan Strang-jét, a kabaré konferansziéját, a Revizor Hlesztakov- ját, az Éjjeli menedékhely báróját. A Barátok köztben Berényi Andrást alakítom. Írtam televíziós show forgatókönyvet, a rádiónak kabarésorozatot. Drámáim: Equus 11. - a previtális hipnózis, Sziklás madonna, A gyűrű, Coda.

Szabadidőmet szívesen töltöm zeneszerzéssel, írással, természetjárással. Párommal gyermekeimmel Budapesten élünk.